14-Must-See-Bedroom-Feng-Shui-Taboos-With-Illustrations-1000x666

Feng Shui este denumirea unei stravechi arte chineze ce se ocupa cu crearea armoniei si echilibrului in spatiile de locuit. In Occident exista specialisti in feng shui care aranjeaza mobilierul si decoratiunile unei case, cu scopul de a indeparta energiile negative  si a stimula echilibrul, pacea si armonia in familie. Nu stim cat costa sa angajezi un specialist Feng Shui in Romania,  dar designerii de la Rebel Furniture ne pot invata cate ceva :)

Culorile. Culorile pot induce buna dispozitie sau deprimare, deci e destul de important in ce culori zugraviti camerele, cum alegeti mobila si decoratiunile. Culorile pentru fiecare incapere trebuie alese dupa senzatia si spiritul pe care doriti ca acea incapere sa le sugereze. Pentru a evita ruperea echilibrului, alegeti nuante mai deschise si mai putin agresive.

Rosu: Sugereaza energie si vivacitate. Contrar gusturilor unora pentru dormitoare rosii, aceasta culoare este mai potrivita, in nuante nu foarte agresive, pentru sufragerie. Invitatii dumneavoastra se vor simti mai bine la masa, nu riscati sa adoarma inainte de desert J. Rosul in dormitor sau in camera de studiu ori in biblioteca inseamna ca veti priva aceste incaperi de scopul lor primar: relaxare si liniste.

Portocaliu: Stimuleaza energiile pozitive, e o culoare potrivita pentru camerele de studiu, camerele de joaca ori pentru baie.

Galben: Inspira, da creativitate. Tonurile pale de galben sunt excelente pentru camere de studiu sau biblioteci, ca fond pentru un mobilier in nuante mai inchise.

Verde: Este culoarea naturii si o bucatarie in nuante de verde-neon (daca mobilierul are un ton ultramodern) sau verde pastel (daca mobilierul e in stil mai clasic) va inspira un echilibru cu natura.

Albastru: E o culoare vindecatoare si relaxanta; este potrivita pentru dormitor sau pentru sufragerie daca folositi aceasta incapere mai putin pentru masa si mai mult pentru conversatii cu prietenii ori familia, sau pentru privit la televizor, ascultat muzica.

Alb: Culoarea puritatii si curateniei, e destinata baii si camerei copilului.

Purpuriu: Aceasta culoare are o incarcatura spirituala si emotionala extrem de puternica. Daca aveti o mica incapere pentru meditatie, eventual un balcon inchis special amenajat, purpuriul este perfect. In alte incaperi, se foloseste mai degraba ca parte a unui complex de mai multe culori, deoarece incarca prea mult atmosfera daca e folosita singular.

No comments so far.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Website Field Is Optional